Asunnottomien yö 2016

Perinteinen Asunnottominen yö -tapahtuma valloitti jälleen Aren aukion Jyväskylässä maanantaina 17.10. Paikalla oli mukavasti väkeä heti alusta alkaen, kun tapahtuman juontaja Joni Järvinen avasi tilaisuuden kello 16 jälkeen.

Lokakuun 17. on YK:n kansainvälinen päivä köyhyyden poistamiseksi. Tänä vuonna YK on nostanut päivän teemaksi äärimmäisen köyhyyden poistamisen. Suomessa köyhyyden vastaista teemapäivää vietetään perinteisesti Asunnottomien yö merkeissä ja tänä vuonna teemaksi nousi ”Koti kaikille”.

Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen nosti avajaispuheessaan esiin sen, että oman kodin menettäminen romuttaa perusturvallisuutta. Hän myös totesi, että asunnottomuus ja köyhyys liittyvät yhteen.

– Tarvitaan riittävästi edullisia, laadukkaita vuokra-asuntoja ja ennen kaikkea tarvitaan pitkäjänteistä työtä asunnottomuuden poistamiseksi, Mäkinen sanoo.

Suomi on YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman kautta sitoutunut tavoitteeseen puolittaa asunnottomuus vuoteen 2030 mennessä. Mäkisen mukaan myös Jyväskylän kaupunki on sitoutunut tähän samaan tavoitteeseen.

 

www.facebook.com/jyvaskylanasunnottomienyo

 

Teksti: Kirsi Hiekkala
Kuvat: Tomi Montonen

 

Asunnottomien yö 2016

Asunnottomien yö 2016

Asunnottomien yö 2016

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy