Ensiaskel toimintayksikkö

Ensisuoja, selviämisasema, vastaanottoasunto, tuetut asunnot sekä päiväkeskus

Ensiaskel
Kankitie 9, 40320 Jyväskylä
040 779 0490 (24 t)
Ota yhteyttä

ASUMISPALVELUTIIMI

 
Susanna KujanpaaSusanna Kujanpää
ensisuojan ja selviämisaseman toiminnasta vastaava sairaanhoitaja
040 749 0350 (arkisin 8-16)
Teemu ToivanenTeemu Toivanen
ohjaaja

Marja HartikkaMarja Hartikka
ohjaaja

Satu MakinenSatu Mäkinen
ohjaaja
Ari KitinojaAri Kitinoja
ohjaaja
Petri ArhoPetri Arho
ohjaaja
Niina LassuriNiina Lassuri
ohjaaja
 

 

ENSIASKEL TOIMINTAYKSIKKÖ JA SIJAINTI

Ensiaskel

Ensiaskel sijaitsee Laukaantien läheisyydessä, Seppälänkankaan teollisuusalueen reunamilla.  Lähimmät palvelut Huhtasuon ja Seppälän alueella (1-2 km.) Bussipysäkille 500 m ja keskustaan 4 km.

HENKILÖKUNTA

Ensisuojan ja selviämisaseman toiminnasta vastaava sairaanhoitaja, viisi ensisuojan ja tuetun asumisen ohjaajaa, viisi selviämisaseman työntekijää, viisi määräaikaista ohjaajan työparia, siistijä sekä tiimivastaava.

ERITYISPIIRTEET

Palvelumme perustuvat kohtaamiseen, ohjaukseen sekä tukeen, joiden avulla pyrimme mahdollistamaan ihmisarvoisen asumisen ja sitä kautta mahdollisuuden koko elämän muutokseen. Ensisijaisena kohderyhmänämme ovat asunnottomat päihdeongelmaiset, jotka tarvitsevat tukea asumisen onnistumiseen. Ensiaskel on päihteetön, mutta palvelua saa myös päihtyneenä.

Ensisuoja on avoinna ympäri vuorokauden. Tarjoamme asunnottomalle yösijan sekä asiakaskeskeistä palveluohjausta sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa, asunnon saamisessa sekä päihdekuntoutukseen pääsemisessä.

Selviämisasema on tarkoitettu poliisin säilöönottamille päihtyneille, jotka eivät kuulu putkaan, eikä heillä ole terveydenhoidon tarvetta. Selviämisasema tarjoaa suojaa ja ammattihenkilökunnan tukea selviämisen ajaksi ja mahdollisuuden asiakaskeskeiseen palveluohjaukseen  

Ensiaskel asunnoissa asuminen on itsenäistä asumista, jota tuetaan ja valvotaan tarpeen mukaan ympäri vuorokautisesti. Asukkailla on omat ohjaajat, jotka tukevat asukkaiden asumista, arkea ja kuntoutumista yhdessä laadittujen palvelusuunnitelmien pohjalta.

Tuetun asumisen päätehtäviä ovat vuokranseuranta, asuntojen siisteyden ja järjestyksen seuraaminen sekä alueelta löydettyihin päihteisiin puuttuminen. Vuokrasopimuksessa ja asumissäännöissä mainittujen pelisääntöjen tarkoituksena on ensisijaisesti pyrkiä estämään asiakasuhteiden katkeamiset, vuokraoikeuden purkamiset sekä turvata kaikille asukkaille oikeus viihtyisään ja rauhalliseen asuinympäristöön.

PAIKKAMÄÄRÄ

10 ensisuojapaikkaa, 10 selviämisasemapaikkaa, aikuissosiaalityön vastaanottoasunto sekä 45 tuettua asuntoa.

ASUNNOT JA MUUT TILAT

Ensisuoja, selviämisasema ja asunnot sijaitsevat neljässä 1995 valmistuneessa rivitalossa, joista yksi on kaksikerroksinen. Päiväkeskus sijaitsee omassa 1995 remontoidussa rakennuksessa. Alueella on tallentava kameravalvonta.

Ensiaskel

Asunnot: 46 kpl 20,5 m2 yksiötä, joissa keittosyvennys sekä suihkullinen wc. Asianmukaiset sauna-, pyykkitupa-, sekä varastotilat.

Ensisuoja

Selviämisaseman tilat: aula, kolme wc:tä, työntekijöiden työhuoneet sekä kymmenen asiakaspaikkaa. Asiakaspaikat sijaitsevat aulassa, kahden hengen huoneessa sekä kahdessa kahden hengen loosissa. Selviämisaseman tiloissa on tallentava kameravalvonta.

Ensisuojan tilat: sijaitsevat viidessä 20,5 m2 huoneistossa, joissa on keittosyvennys sekä suihkullinen wc. Jokaisessa huoneistossa on kaksi asiakaspaikkaa.

SOSIAALITYÖ

Sopimuksiin perustuva yhteistyö sosiaalitoimen kanssa sekä palveluohjaus mm. KELA asiointiin.

TERVEYDENHOITO

Sairaanhoitajan vastaanottoa arkipäivisin. Tarvittaessa ensiapu ja palveluohjaus terveydenhuoltoon ja päihdekuntoutukseen.

RUOKAILU

Jokainen huolehtii ruokailustaan itse. Ensisuojan tiloissa on mahdollisuus ruoanlaittoon. Viereisestä Cantine Agape'sta on mahdollisuus tilata ateriapalvelu. Palveluohjaus ruoka-aputoiminnan palveluihin.

VIRKISTYS- JA VAPAA-AJANTOIMINTA

Erilaiset leirit, retket ja vierailut.

Ensiaskeleen päihteettömässä päiväkeskuksessa voi lukea aamun lehden, katsoa televisiota tai asioida verkossa. Päiväkeskus tarjoaa mahdollisuuden myös pyykin pesuun, peseytymiseen sekä saunomiseen. Aikaa voi viettää kuntosalilla tai pelaamalla biljardia sekä muita pelejä. Viikoittain järjestetään monenlaista asiakkaitten suunnittelemaa yhteistä toimintaa, kuten elokuva-, bingo- ja peli-iltoja, kisakatsomoita sekä ruoanlaittoa ja leivontaa. Myös muualla asuvat kävijät ovat tervetulleita klo 9-21 välisenä aikana.

Ensiaskel

Ensiaskeleen perinteinen yhteisökokous Porina pidetään keskiviikkoisin klo 13.

Ensisuojan ja tuetun asumisen palvelut myydään Jyväskyläläisille ostopalvelusopimuksen mukaisesti ja asumispalvelusopimuksella mahdollisuuksien mukaan myös muista kunnista tuleville.

Päiväkeskuspalvelut ovat kaikille maksuttomia.

HENGELLINEN TOIMINTA

Vapaaehtoiset järjestävät päiväkeskuksessa perinteisen pullakirkon sunnuntaisin klo 11.30 sekä sanan ja rukouksen iltoja muutaman kerran vuodessa. Seurakunnat ilmoittavat järjestämistään hengellisistä tilaisuuksista ja leireistä päiväkeskuksen ilmoitustaululla. Palveluohjaus järjestää mahdollisuuden sielunhoidollisiin keskusteluihin asiakkaan sitä pyytäessä.

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy