Ensiaskel (24h)

Asunnot: Täynnä

Vastaanottoasunto: varattu

Ensisuoja: pystyy tarjoamaan yösijan 10 asunnottomalle kerrallaan. Tällä hetkellä yösijan tarvitsijoita on paljon, joten pyydämme ottamaan ensin yhteyttä ohjaajiin ja kysymään paikkatilannetta.

Ensisuoja, vastaanottoasunto, tuetut asunnot sekä päiväkeskus

Ensiaskel
Ohjaajat: 040 779 0490 tai 040 508 9860 (24 h)
Ensisuojan toiminnasta vastaava sairaanhoitaja: 040 749 0350 (arkisin 8-16) 

 

Ville-Veikko Lampinen

Ville-Veikko Lampinen
asumispalvelupäällikkö
0400 232 832 (arkisin 8-16)
Kankitie 9, 40320 Jyväskylä
Ota yhteyttä

 

Sijainti

Ensiaskel sijaitsee Laukaantien läheisyydessä, Seppälänkankaan teollisuusalueen reunamilla.  Lähimmät palvelut Huhtasuon ja Seppälän alueella (1-2 km.) Bussipysäkille 500 m ja keskustaan 4 km.

Henkilökunta

Ensisuojan toiminnasta vastaava sairaanhoitaja, kuusi asumisen ohjaajaa, kuusi määräaikaista ohjaajan työparia, osa-aikainen siistijä. Henkilökunta on yhteinen ensisuojan ja Ensiaskeleen tuettujen asuntojen kanssa.

Erityispiirteet

Ensisuojatoiminta ja tuettu asuminen lähtevät kohtaamisesta, palveluohjauksesta sekä tuesta, joiden avulla pyrimme mahdollistamaan ihmisarvoisen asumisen ja sitä kautta mahdollisuuden koko elämän muutokseen. Ensisijaisena kohderyhmänämme ovat asunnottomat päihdeongelmaiset, jotka tarvitsevat tukea asumisen onnistumiseen. Ensiaskel on päihteetön, mutta palvelua saa myös päihtyneenä.

Ensisuoja (10 paikkaa) on avoinna ympäri vuorokauden. Tarjoamme yöpymismahdollisuuden sekä asiakaskeskeistä palveluohjausta sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa, asunnon saamisessa sekä päihdekuntoutukseen pääsemisessä. Ensisuojaan ei tarvita lähetettä, mutta paikkatilanne kannattaa tarkistaa ennen tuloa.

Ensiaskel asunnoissa asuminen on itsenäistä asumista, jota tuetaan ja valvotaan tarpeen mukaan ympäri vuorokautisesti. Asukkailla on omat ohjaajat, jotka tukevat asukkaiden asumista, arkea ja kuntoutumista yhdessä laadittujen palvelusuunnitelmien pohjalta.

Tuetun asumisen päätehtäviä ovat vuokranseuranta, asuntojen siisteyden ja järjestyksen seuraaminen sekä alueelta löydettyihin päihteisiin puuttuminen. Vuokrasopimuksessa ja asumissäännöissä mainittujen pelisääntöjen tarkoituksena on ensisijaisesti pyrkiä estämään asiakasuhteiden katkeamiset, vuokraoikeuden purkamiset sekä turvata kaikille asukkaille oikeus viihtyisään ja rauhalliseen asuinympäristöön.

Paikkamäärä

10 ensisuojapaikkaa, aikuissosiaalityön vastaanottoasunto sekä 50 tuettua asuntoa.

Asunnot ja muut tilat

Ensisuoja ja asunnot sijaitsevat neljässä 1995 valmistuneessa rivitalossa, joista yksi on kaksikerroksinen. Päiväkeskus sijaitsee omassa 1995 remontoidussa rakennuksessa. Alueella on tallentava kameravalvonta.

Ensiaskel

Asunnot: 51 kpl 20,5 m2 yksiötä, joissa keittosyvennys sekä suihkullinen wc. Asianmukaiset sauna-, pyykkitupa-, sekä varastotilat.

Ensisuoja

Ensisuojan tilat: yhteinen keittiötila, wc:t, ohjaajien toimisto, sairaanhoitajan työhuone sekä kymmenen asiakaspaikkaa. Ensisuojan tiloissa on tallentava kameravalvonta.

Asiakaspaikat sijaitsevat kolmessa kahden hengen huoneessa sekä kahdessa kahden hengen loosissa. Kaksi huoneista on ns. nollahuoneita.

Hengellinen toiminta

Jokaisella on mahdollisuus osallistua päiväkeskuksessa pidettäviin perinteiseen pullakirkkoon (su klo 11.30) sekä sanan ja rukouksen iltoihin. Eri seurakuntien järjestämiin hengellisiin tilaisuuksiin ja leireille järjestetään useammalle lähtijälle kuljetuksia mahdollisuuksien mukaan. Mahdollisuus sielunhoidollisiin keskusteluihin järjestetään pyydettäessä.

Sosiaalityö

Sopimuksiin perustuva yhteistyö sosiaalitoimen kanssa sekä palveluohjaus mm. KELA asiointiin.

Terveydenhoito

Sairaanhoitajan vastaanottoa arkipäivisin. Tarvittaessa ensiapu ja palveluohjaus terveydenhuoltoon ja päihdekuntoutukseen.

Ruokailu

Jokainen huolehtii ruokailustaan itse. Ensisuojassa on mahdollisuus ruoanlaittoon. Viereisessä lounasruokala Cantine Agape'ssa on mahdollisuus ruokailla edulliseen hintaan arkisin klo 11 - 13 tai tilata ateriapalvelu. Palveluohjaus ruoka-aputoiminnan palveluihin.

Virkistys- ja vapaa-ajan toiminta

Erilaiset leirit, retket ja vierailut.

Ensiaskeleen päihteettömässä päiväkeskuksessa voi lukea aamun lehden, katsoa televisiota tai asioida verkossa. Päiväkeskus tarjoaa mahdollisuuden myös pyykin pesuun, peseytymiseen sekä saunomiseen. Aikaa voi viettää kuntosalilla tai pelaamalla biljardia sekä muita pelejä. Viikoittain järjestetään monenlaista asiakkaitten suunnittelemaa yhteistä toimintaa, kuten elokuva-, bingo- ja peli-iltoja, kisakatsomoita sekä ruoanlaittoa ja leivontaa. Myös muualla asuvat kävijät ovat tervetulleita klo 9-21 välisenä aikana.

Ensiaskel

Ensiaskeleen perinteinen yhteisökokous Porina pidetään keskiviikkoisin klo 13. B-talon asukkaat kokoontuvat perjantaisin klo 16.30.

Tuetun asumisen palvelut myydään Jyväskyläläisille ostopalvelusopimuksen mukaisesti ja asumispalvelusopimuksella mahdollisuuksien mukaan myös muista kunnista tuleville.

Päiväkeskuspalvelut ovat kaikille maksuttomia.

 

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy