Etappi

Asunnot: Täynnä

Etappi-asunnot ja päiväkeskus

Etappi

Petri MäkinenPetri Mäkinen
vastaava työntekijä
040 722 7475
Vähämäentie 78, 40500 Jkl
Ota yhteyttä
 

Sijainti

Etappi sijaitsee 10 km päässä Jyväskylän keskustasta, Taka-Keljossa, rauhallisella ja luonnonkauniilla paikalla. Etapin kiinteistö on vuonna 1931 rakennettu vanha kansakoulu, joka on toiminut aiemmin mm. veljeskotina. Yksikössä toimii kaksi työntekijää, joista toinen opiskelee oppisopimuksella. Ajoittain yksikön vahvuudessa on mukana opiskelijoita sekä työelämänvalmennuksessa olevia.

 

Kohderyhmä

Päihteettömiin asuntoihin otetaan vastaan Jyväskyläläisiä päihdeongelmaisia ja myös muista syistä elämänhallintaan tukea tarvitsevia asiakkaita. Asunnoista viisi on varattu pitkäaikaisasunnottomille päihteitä käyttäville nuorille (18-25v). Erityissopimuksella myös Jyväskylän ulkopuolelta on mahdollista hakea asuntopaikkaa.

Paikkamäärä

Asuntoja on 15 kpl.

Etappi

Asunnot ja muut tilat

Tilat ovat kolmessa kerroksessa. Ylimmässä kerroksessa on neljä keittiöllistä asuntoa.

Keskikerroksessa on 11 erillistä soluasuntoa, joissa jokaisessa on oma kylpyhuone ja jääkaappi. Keittiö on yhteinen ja sen ohessa kerroksessa on suuri oleskelu- ja ruokailusali.

Etappi

Etappi

Etappi

Alakerrassa on työntekijöiden toimisto, sauna, vaatehuoltotilat ja päiväkeskus. Päiväkeskuksessa on keittiö ja oleskelutila, jossa on snookerpöytä. Päihteetön päiväkeskus on myös ulkopuolisten käytössä klo. 8-16 välillä. Päiväkeskuspalvelut ovat kaikille maksuttomia.

Etappi

Virkistys- ja vapaa-ajan toiminta

Järjestämme tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan tapahtumia yksikössämme yhdessä asukkaiden sekä muiden yksiköiden kanssa. Pyrimme tekemään vierailuja eri seurakuntien järjestämiin hengellisiin tilaisuuksiin, peli-iltoihin ja muihin asukkaitamme kiinnostaviin tapahtumiin. Kaikki tilaisuudet sekä retket perustuvat täysin asukkaiden omaan vapaa-ehtoisuuteen.

Piha-alueelta löytyy grillikatos ja lähellä kulkevaa maakuntauraa on mahdollista kulkea merkittyä reittiä pitkin esim. Jyväskylään, Laajavuoreen tai vaikkapa Jämsään; talvella hiihtäen ja kesällä patikoiden. Tontin reunaan rajoittuva suojeltu aarnimetsä mahdollistaa pienempimuotoisen ulkoilun. Kävelymatkan päässä on Sallaajärvi, jonka rannalla on mökki. Siellä on mahdollista viettää aikaa saunoen, uiden, soudellen ja kalastaen.

Erityispiirteet

Rauhallinen ja luonnonläheinen Etappi tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä ja miettiä elämän suuntaa, sekä opetella elämänhallintaa selvin päin.

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy